Vind jouw perfecte pasvorm met PrimaDonna

80% van de vrouwen draagt de verkeerde beha-maat. Ben jij een van hen?  Ontdek de juiste pasvorm voor je borsten en geniet van ultieme ondersteuning en comfort. Het resultaat? Je ziet er beter uit, je voelt je beter en je postuur is beter. Missie volbracht! Deze zes tips helpen je te bepalen of je de juiste beha-maat draagt.

1. De rugband

In tegenstelling tot wat de meeste vrouwen denken, is de rugband verantwoordelijk voor het grootste deel van de steun van een beha – tot wel 80%. Als de rugband niet goed zit, krijgen je borsten niet de steun die ze nodig hebben. Voor vrouwen met een grote cupmaat is het nog belangrijker om een stevige rugband te vinden die evenwijdig is met de vloer. Als hij omhoog komt, heb je waarschijnlijk een kleinere maat nodig. Als hij insnijdt, heb je waarschijnlijk een maatje groter nodig.

Tip: Maak je beha op het verste haakje vast en kijk of je drie vingers onder de sluiting kunt steken. Als dat lukt en de rugband niet omhoog komt als je je armen optilt, heb je de juiste beha-maat gevonden.

2. De beugel

De beugel moet vlak tegen je ribben liggen, zonder in te snijden. Als de beugel terugveert wanneer je erop drukt, zijn de cups waarschijnlijk te klein. De beugel moet bovendien de borsten volledig omsluiten. Een beugel die in de huid steekt, is een no-go.

3. Het middenvoor

Het middenvoor van je beha is het deel dat de twee cups verbindt. Als je beha perfect past, ligt het middenvoor vlak tegen je borstbeen. Als het middenvoor omhoog staat en je huid niet raakt, kies dan een maatje groter of probeer een ander beha-model dat beter bij de vorm van je borsten past.

4. De cups

De pasvorm van de cups bepaalt het comfort en de look van je beha. Ligt de bovenkant van de cups vlak tegen je borsten en is de stof glad en niet gerimpeld? Zo ja, dan draag je de juiste beha-maat. Als de cups ruimte over hebben of als de stof rimpelt en plooit, probeer dan een kleinere cupmaat. Als de zijkanten van je beha insnijden of als je borsten aan de bovenkant of aan de zijkanten uit de beha steken, is je beha te klein.5. Kun je twee vingers onder de bandjes steken?

Wist je dat de bandjes slechts 10% van de steun van een beha leveren? De bandjes moeten comfortabel aanvoelen op je schouders zonder te knellen of in te snijden. De rugband en het middenvoor doen het zware werk wat betreft ondersteuning.

Tip: verstel de bandjes tot je twee vingers tussen het bandje en je schouder kunt steken.6. Hoe voel je je in je beha? 

Een mooie beha in de juiste maat geeft je meteen een elegant en zelfverzekerd gevoel. Als je de stappen van onze pasvormtest heb doorlopen, is het nu tijd om na te denken over hoe je je voelt in je lingerie. Misschien voel je je prettiger in een beha met meer bedekking of in een model van lichtere materialen dat net iets meer huid laat zien. Het passen van lingerie is eigenlijk net als het passen van schoenen: de juiste maat is belangrijk, maar ook de pasvorm, het materiaal en de algehele look! 

Tot slot

Comfort, zelfvertrouwen en gezondheid: de juiste bh kan alle drie helpen verbeteren. Het dragen van de juiste beha-maat is nog belangrijker als je grote borsten hebt. Zonder de juiste ondersteuning kun je na verloop van tijd last krijgen van een aantal onaangename neveneffecten. 

Dus kun je wel een nieuwe, goedzittende beha gebruiken?  Wij staan voor je klaar met een kopje koffie én advies op maat. Graag tot ziens bij Lingerie aan de Luts!